Α2 Ανδρών προηγούμενο επόμενο
Δ.Τσαλδάρης: «Στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε»
ΑΡΧΙΚΗ >   ΜΠΑΣΚΕΤ  >Α2 Ανδρών  
Sportnow.gr

04.09.2015
Nάπολη, Σάσαρι, Άρης και πολλές άλλες ομάδες μπάσκετ  μα πάνω απ΄ όλα Εθνική ανδρών...  Ένα πλούσιο και γεμάτο βιογραφικό για το Δημήτρη Τσαλδάρη που από φέτος θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Δόξας.

Μεταγραφή που συζητείται στα σαλόνια της Α2 αλλά και της Α1 και που είναι μία από τις ελπίδες της ομάδας μας για την φετινή αγωνιστική. Συγκροτημένος, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα αθλητή που βάζει υψηλούς στόχους, με πρόγραμμα και πολύ μεράκι για τη νέα του ομάδα αλλά και τον τόπο που θα τον φιλοξενήσει. Μιλά με αισιοδοξία και σιγουριά για τους στόχους της Δόξας και τι τον έκανε να αποφασίσει να μετακομίσει στην Λευκάδα?

Πλούσιο παρελθόν, λαμπρή καριέρα. Τι σας έκανε να πάρετε την τελική απόφαση για τη ΔΟΞΑ;

Πρώτα απ΄ όλα, οι διαφορές έχουν μικρύνει πάρα πολύ. Δεν κοιτάω το μέρος, σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο, αλλά το κύριο για μένα είναι το αθλητικό κομμάτι. Το αθλητικό και να είναι σοβαρό το σωματείο. Απ? ότι έψαξα, έμαθα , ρώτησα, μίλησα και με τον προπονητή μου, που μου ανέλυσε το αθλητικό πλάνο το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ. Στο μπασκετικό κομμάτι είναι στο στυλ και το ύφος που εμένα μου αρέσει να παίζω.  Κι έπειτα πολλά παιδιά μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση και την ομάδα και τους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα, και την αγάπη που έχει το νησί για αυτή την ομάδα.

Τι γνωρίζατε για την ομάδα πριν έρθετε;

Για να είμαι ειλικρινής,  γνώριζα λίγα πράγματα. Την άκουσα πέρυσι όταν ήρθε ο Αλέξης Κυρίτσης και πιο πριν ένας άλλος συμπαίκτης μου που ήταν να έρθει, αλλά τελικά δεν ήρθε. Από τότε μου είχαν πει ότι οι άνθρωποι που μίλησαν ήταν άνθρωποι με ποιότητα. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι ήξερα πάρα πολλά.

Πόσο καιρό κάνετε προπόνηση με τη ΔΟΞΑ;

Σχεδόν μία εβδομάδα.

Ποιες είναι λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις σας από την ομάδα   αγωνιστικά και διοικητικά.

Όπως ακριβώς περίμενα τα πράγματα. Ξεκινώντας διοικητικά όπως ακριβώς τα είχα ακούσει. Ότι μου είπαν, αυτό ακριβώς ισχύει. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τους ανθρώπους της ομάδας. Μπασκετικά πάλι, αυτό που περίμενα αυτό βλέπω. Μια ομάδα δυναμική, με παιδιά με διάθεση, να διακριθούν. Και μέρα με τη μέρα, σιγά σιγά όλο αυτό να μπει σε ένα καλούπι, να βρούμε τη χημεία μας, που λέμε εμείς στο μπάσκετ , και με υπομονή να βάλουμε το μυαλό μας στη σκέψη του πρωταθλητισμού. Γιατί ουσιαστικά αυτός είναι ο στόχος.

Πως βλέπετε εσείς προσωπικά τη φετινή Α2 και πως αντιμετωπίζετε ως ομάδα τη φετινή πρόκληση;

Η φετινή Α2 είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σε σχέση με τις μεταγραφές που έχουν γίνει πάντα. Τα ονόματα που έχουν  έρθει από την Α1 αλλά και ξένοι παίχτες. Γιατί υπάρχουν και ομάδες με ξένους ποιοτικούς παίχτες. Μια από αυτές είναι και η δική μας που έχει πάρει ένα πάρα πολύ καλό ξένο παίχτη. Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Θα πρωταγωνιστήσετε;

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αυτό θέλουμε. Δουλεύουμε για αυτό. Εάν δεν είχαμε σκοπό αυτό δεν θα ήμασταν και εδώ.

Ποιες είναι οι αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα στην Α1 και τη φετινή Α2

Δεν μπορώ να πω ακόμα. Αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα , να δω πως είναι οι ομάδες, τι μπάσκετ παίζουν. Σίγουρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα έχει την ταχύτητα της Α1 γιατί λείπουν οι  Αμερικάνοι που είναι πιο αθλητικοί και κάνουν το πρωτάθλημα πιο θεαματικό και πιο γρήγορο. Αλλά θεωρώ ότι ίσως  να μην είναι τόσο γρήγορο αλλά θα είναι πιο ποιοτικό γιατί έχουν κατέβει όλοι οι ποιοτικοί παίχτες.

Τι προκάλεσε φέτος αυτή την αθρόα μετακίνηση  συναδέλφων σας από την Α1 στην Α2 ;

Για να είμαστε ειλικρινής τα χρήματα. Γιατί οι ομάδες στην Α1 πλέον δυσκολεύονται πάρα πολύ. Χαρακτηριστικά θα πω το παράδειγμα της προηγούμενης ομάδας μου της Δράμας, του ΚΑΟΔ, η οποία είναι μια ομάδα με μηδέν χρέη, μια ομάδα διαμάντι σε όλα τα επίπεδα, που όπως φαίνεται δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα γιατί οικονομικά δεν βγαίνει.  Πλέον οι χρηματοδότες στις μέρες μας είναι πού δύσκολο να βρεθούν και να βάζουν λεφτά. Οπότε το πρώτο κίνητρο ήταν τα χρήματα , έπειτα δεν είναι μόνο ότι θα πάρεις κάποια χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που δίνουν τα χρήματα αυτά είναι φερέγγυοι. Αυτό αν θες ξεκίνησε ως ντόμινο , κι έτσι ο ένας  έφερε τον άλλο.

Αυτή η μετακίνηση επηρεάζει και αγωνιστικά την κατηγορία αυτή;

Σαφώς, σχεδόν σε όλες τις ομάδες υπάρχουν έμπειροι και ποιοτικοί παίχτες και οι υπόλοιποι οι πιο μικροί θα γίνουν καλύτεροι. Ή θα γίνεις εσύ χειρότερος ή αυτοί θα γίνουν καλύτεροι.

Ποια είναι η γνώμη σας για το φετινό ροστερ;

Είναι πολύ ανταγωνιστικό, γεμάτο. Για την Α2 είναι από τα πολύ καλά ροστερ. Κι όπως είπα φθάνει να δουλέψουμε για να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Μια ομάδα έχει εμπειρία, έχει ταλέντο , έχει παιδιά αθλητικά, με ενέργεια, με όρεξη. Έχει όλα τα συστατικά.

Πάνω σε ποια φιλοσοφία πιστεύετε ότι στήριξε ο κοουτς το φετινό σχεδιασμό;

Νομίζω στην εμπειρία, ποιότητα και όρεξη για διάκριση.

Στη Λευκάδα έχετε ξαναέρθει;

Είναι η πρώτη φορά, ενώ έχω πάει σε όλα τα Επτάνησα, εκτός από Λευκάδα και Κέρκυρα, τώρα ήρθα  στη Λευκάδα.

Το νησί πως σας φαίνεται;

Μου αρέσει πολύ. Βασικά είμαι άνθρωπος της θάλασσας και μου αρέσει να βλέπω θάλασσα. Είχα ακούσει ότι η Λευκάδα είναι από τους καλύτερους προορισμούς. Μου αρέσει , τα έχει όλα, θάλασσα, πράσινο.

Έχετε εγκλιματιστεί;

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ιδιαίτερο να προσαρμοστώ. Και σε κάποια μέρη που πήγα εκτός της πόλης της Λευκάδας μου άρεσαν πάρα πολύ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1980, έχει ύψος 1,96μ. και αγωνίζεται στις θέσεις ?2? και ?3?. Ξεκίνησε την καριέρα στον Άλιμο, με τον οποίο αγωνίσθηκε στην Α2 από το 2001 έως το 2004. Τη σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στο Περιστέρι, ενώ τη σεζόν 2005-06 αγωνιζόμενος με τον Πανελλήνιο, αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Α1.

Το 2006 υπέγραψε στον Άρη όπου αγωνίστηκε έως το 2009, συμμετέχοντας και στην Ευρωλίγκα.

Μετά τον Άρη συνέχισε στο εξωτερικό. Αγωνίστηκε στην Ιταλία με την φανέλα της Νάπολη, της Μοντεγκρανάρο και της Σάσαρι.

Επέστρεψε στον Άρη την περίοδο 2011-12 και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε στον Κολοσσό, αλλά στο μέσο της περιόδου μετακόμισε στην Ιταλία για την Μπιέλα.

Έπειτα επέστρεψε στην Α1 με την Κηφισιά και μετά αγωνίστηκε ΚΑΕ American Genetics ΚΑΟΔ  1989 για την  αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Έχει αγωνιστεί επτά φορές με την Εθνική ανδρών.

Η ΔΟΞΑ Λευκάδας συμφώνησε με τον διεθνή γκαρντ για την αγωνιστική σεζόν 2015-2016...

Συνέντευξη στην Αργυρή Κατωπόδη

πηγή:lefkadapress.gr

 

 

 Εγγραφή στο Newsletter
FOLLOW US
 
 


 
sportsnow.gr | ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια
κατασκευή ιστοσελίδων iframe