Μηχανοκίνητα προηγούμενο επόμενο
Η Lexus δημιουργεί αυτοκίνητο από χαρτόνι
ΑΡΧΙΚΗ >   ΣΠΟΡ  >Μηχανοκίνητα  
Sportnow.gr

21.10.2015




Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να βρίσκεται σε περίοδο πειραματισμών. Πρώτα, δημιούργησε μια σανίδα (hoverboard) και τώρα προχώρησε στην κατασκευή έκδοσης του IS από χαρτόνι, που μάλιστα κινείται κανονικά.

Εμπνευσμένο από το origami, η Lexus συνεργάζεται με την Lasercut Works, μια βρετανική εταιρεία για πρωτότυπο σχεδιασμό, για να δημιουργήσουν μαζί ένα 1: 1 μοντέλο του IS. Δεν είναι μόνο ο σκελετός και το σασί, αλλά τα πάντα από χαρτόνι. Από το τιμόνι και τα καθίσματα μέχρι το ταμπλό, είναι όλα φτιαγμένα από χαρτόνι πάχους 10 χιλιοστών.

Οι τροχοί κυλούν, οι πόρτες ανοίγουν και οι προβολείς ενεργοποιούνται κανονικά. Επίσης, έχει εγκατασταθεί ηλεκτρικός κινητήρας, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να μπορεί να οδηγηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται όμως να δούμε αυτό το όχημα στο δρόμο.

Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου έχει κοπεί με μεγάλη ακρίβεια με λέιζερ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς σχέδια 3D CAD που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του IS, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή και το βλέπετε στους δρόμους. Συνολικά, χρειάστηκαν 1.700 φύλλα από χαρτόνι και κάθε κομμάτι στερεώνεται χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα που παίρνει 10 λεπτά για να στεγνώσει μετά από κάθε εφαρμογή.

Το χάρτινο Lexus IS εκτίθεται για το κοινό στο σόου Grand Designs στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας από τις 8 Οκτωβρίου.

πηγή: newsauto.gr



Εγγραφή στο Newsletter
FOLLOW US
 
 


 
sportsnow.gr | ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια
κατασκευή ιστοσελίδων iframe