Διεθνή ποδοσφαιρικά νέα προηγούμενο επόμενο
Το Κατάρ καλεί τα μεγάλα «αστέρια» του παρελθόντος
ΑΡΧΙΚΗ >   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  >Διεθνή ποδοσφαιρικά νέα  
Sportnow.gr

22.09.2015
Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, θέλει να δημιουργήσει το Κατάρ.

Το χρήμα ρέει στο Κατάρ και πέρα από το Μουντιάλ του 2022 ένας ακόμα μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία του Μουντιάλ των θρύλων (με τη βοήθεια της atar Sport Investments). Πρόκειται για ένα τουρνουά, αποτελούμενο από 16 εθνικές ομάδες αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Μουντιάλ και υπερβαίνουν τα 35 έτη.

Στόχος είναι, μάλιστα, η πρώτη διοργάνωση του "Παγκόσμιο Κύπελλο Θρύλων" να γίνει το 2016 και στη συνέχεια ο αριθμός των 16 εθνικών ομάδων να αυξηθεί.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από επτά ποδοσφαιριστές και οι 16 ομάδες θα ταξινομηθούν σε τέσσερις ομίλους, ανά τέσσερις ομάδες. Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που έχει προσεγγιστεί και αυτός που έχει αναλάβει οργανωτικό ρόλο είναι ο Σύμβουλος Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ. Οι συγκεκριμένη ομάδα των ?τρικολόρ? πιθανότατα θα αποτελείται από την τάξη του 98΄, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Καρεμπέ ήταν αυτός που προσέγγισε τον Μιτσέλ Σαλγκάδο, πρώην συμπαίκτη του στην Ισπανία, για λογαριασμό της εθνικής Ισπανίας. Φάμπιο Καναβάρο, Μάικλ Όουεν και Καφού ηγούνται των προσπαθειών για Ιταλία, Αγγλία και Βραζιλία, αντίστοιχα.

Φυσικά, οι συμμετέχοντες αναμένονται να λάβουν πλουσιοπάροχες αμοιβές για τη συμμετοχή τους. Η αμοιβή του κάθε παλαίμαχου ποδοσφαιριστή θα κυμαίνεται μεταξύ 9.000-13.500 ευρώ ανά μέρα(!).

πηγή: newsit.grΕγγραφή στο Newsletter
FOLLOW US
 
 


 
sportsnow.gr | ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια
κατασκευή ιστοσελίδων iframe