Κύπελλο Ελλάδας προηγούμενο επόμενο
Υποχρεωτικά δύο ΄96άρηδες στο κύπελλο
ΑΡΧΙΚΗ >   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  >Κύπελλο Ελλάδας  
Sportnow.gr

13.07.2015
Δημοσιεύτηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδος για τη νέα σεζόν, μαζί με κάποιες μικρές τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η διευκρίνιση ότι τη νέα σεζόν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο θεσμό,θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν δηλωμένους στη 18άδα 2 παίκτες που θα είναι γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου του 1996 και εντεύθεν. Μάλιστα υπάρχει από τώρα η πρόβλεψη και για του χρόνου, όπου το ηλικιακό όριο θα πέσει ακόμα περισσότερο και θα πάει σε παίκτες γεννημένους από την 1η Ιανουαρίου του 1998 και μετά.

Από τους παίκτες που έχει στην αποστολή μαζί του στο Καρπενήσι ο κ. Πετράκης, μόνο 3 είναι μέσα στο ηλικιακό όριο αυτών που γεννήθηκαν μετά το 1996 και είναι ο Κολιοφούκας (γεννημένος το 1996) που είναι ήδη επαγγελματίας, ο επίσης τερματοφύλακας Παππάς (γεννημένος το 1997) και ο Μασούρας που θεωρητικά μπορεί να είναι και του χρόνου στους μικρούς που θα δηλώνονται στο κύπελλο, γιατί είναι γεννημένος το 1998. Οι δύο τελευταίοι είναι εκπαιδευόμενοι προς το παρόν και εφόσον αποφασιστεί ότι θα είναι στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας, θα πρέπει να γίνουν επαγγελματίες για να είναι διαθέσιμοι για το κύπελλο.

Πάντως ο κ. Πετράκης δοκίμαζε το προηγούμενο διάστημα διάφορους «'96άρηδες», προκειμένου να υπάρχουν κι άλλες επιλογές, για να μη ξεμείνει η ομάδα από επιλογές εν όψει κυπέλλου. Οι παίκτες αυτοί δεν απαιτείται να παίζουν κιόλας, αλλά απλώς να δηλώνονται στη 18άδα.

Οι υπόλοιποι παίκτες της Κ-20 που έχει στο Καρπενήσι ο κ. Πετράκης είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και είναι οι Κοζάκης, Βαλμάς, Αλεξίου και ο υπό δοκιμή Μυρθιανός, που είναι γεννημένοι το 1995.

Η συγκεκριμένη αναφορά της προκήρυξης για τους νεαρούς:

Άρθρο 9: Συμμετοχή ποδοσφαιριστών
Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννιά (19) ετών είναι υποχρεωτική, από την πρώτη φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλούμενων ποδοσφαιριστών.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από  01.01.1996 (και όχι από 01.01.1997) και εντεύθεν.

Σημειώνουμε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννιά( 19) ετών θα εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από  01.01.1998 και εντεύθεν.
Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση η καταστρατήγηση από τις ομάδες της συγκεκριμένης παραγράφου της προκήρυξης επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 21 παρ. 3α του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων".

Δείτε ΕΔΩ όλη την προκήρυξη του κυπέλλουΕγγραφή στο Newsletter
FOLLOW US
 
 


 
sportsnow.gr | ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια
κατασκευή ιστοσελίδων iframe